Skyfall Memang Best !

"Entri ni bukan utk review filem. Entri ni just utk bagitau pandangan aku."
Fuyohh ! Memang best lah skyfall ni. Skyfall ni kalau tak silap aku filem yang ke-23 dalam siri James Bond. Dalam Skyfall ni jugak lah penampilan ketiga utk Daniel Craig sebagai James Bond dan Javier Bardem sebagai Silva.

Dalam Skyfall, banyak gadget-gadget cool yg ak tengok macam Sony Xperia T, pistol buatan khas utk Bond, Radio(korang tau ape ni kalau korang tengok movie ni), dan banyak lagi lah. Memang enjoy kalau tengok movie ni, korang tak sedar jam berapa. Haha XD !

Aku suka dengan dia punya theme song dari Adele. Tajuk lagu tu skyfall yg ditulis oleh Adele dan Paul Epworth. Semua yg berkaitan dengan filem ni memang best. Tapi, bagi aku Skyfall ni adalah antara yg terbaik dalam semua filem James Bond. Bawah ni ialah theme song Skyfall yg aku cakap tadi.



So, korang memang rugi kalau tak pegi tengok movie ni. Memang berbaloi beli tiket 10hinggit(ni harga tiket aku beli kemarin) utk tengok movie ni. Ok lah Bubye !

Semak Keputusan UPSR Menggunakan SMS

Hye ! Hari ni ramai budak-budak tahun 6 nak pegi sekolah amek keputusan UPSR diorang. Hati diorang tu mesti berdebar-debar semacam tu. Haha ! Because of that, aku buat entri ni khas utk budak-budak tahun 6 sebab, korang baca title tu.

Ok. Sekarang aku nak bagitau korang cara-cara nak check keputusan UPSR menggunakan sms. Ok kat bawah ni step-by-step dia.

1. Taip UPSR (ANGKA GILIRAN) hantar ke 15888
2. Tunggu sampai sms keputusan tu sampai.

So , Gudluck utk semua yang amek keputusan UPSR hari ni.

I'M BACK


Assalamualaikum !
Apa khabar ? Huh , dah lama aku tak blogging, aku dapat blogging ni pun sebab cuti , kalau tak, HEHE.Dah berapa bulan erk aku tak buat entri dalam blog ni ?Macam dah 4 bulan lebih la. 4 Bulan ?! Fuyohh ,lama tu ! Patut la blog aku ni dah ada macam-macam sarang. Haha . Sedar tak sedar, blog aku ni dah pun genap 4 tahun  ada kat dalam internet ni. Tapi , blog aku ni masih tak banyak entri. Tapi takpa, Aku masih sayang kat blog aku ni, aku akan jaga blog ni selagi aku mampu. Hehe . Hermm, aku tak nak buat entri panjang-panjang, aku nak buat "blog maintenance" dulu. Ok la , Bubye !

Alhamdulillah

Alhamdulillah !
Akhir nya aku dapat jugak apa yg ibu&aku mahu selama ni..
dengan berkat doa ibu, dapat jugak aku sekolah kat sana ..

Apa citer ?
Aku dapat MRSM !! Yahooo!!
Kat bawah ni pic keputusan nya ..


Tapi ? Tapi ? Tapi ? siapa yg jaga blog aku selama aku kat MRSM ?
emm..Tak tau la .. Bior je lah blog ni besawang..
ok lah..Bubye !

Cara-Cara Mengetahui Monster Beats By Dr.Dre Studio Korang Original Atau Tak

Hello ! Apa khabar ? Sehat ? Sesat ? Haha..aku harap korang sihat ler.. Hari ni aku tolong ibu aku wat keje..fenin aku dibuat oleh keje-keje ibu aku..Hahah ! Tiba-tiba aku tegerak hati nak kongsikan Cara-Cara Mengetahui Monster Beats By Dr.Dre Studio Korang Original Atau Tak.. Knp ? aku geram betul baca status org-org kat FB tu dok temberang dngan Monster Beats By Dr.Dre Studio tiruan dorang tu.. Nak Tau Macam Mana ? Klik Sini atau pun Klik Sini

Huh ! okeh ! Sekarang aku nak terangkan cara-cara mengetahui Monster Beats By Dr.Dre Studio korang tu ori ke tak..

Semua Beats By Dr.Dre Studio sebelah kiri dalam pic kat bawah tu original..manakala sebelah kanan fake@tiruan..
1#
1.1 Kalau tengok simbol kat bawah sebelah kiri perkataan Studio.. Headphone sebelah kiri tu ada & kat sebelah kanan tu takde.. 
1.2 Kawasan luar lambang b..yg fake wana putih manakala original wana silver..

2#
2.1 Kedudukan headphone original & tiruan sangat berbeza..

3#
3.1 Pic headphone sebelah kiri@original lebih kecil daripada Headphone sebelah kanan@tiruan
3.2 Headphone Monster Beats By Dr.Dre Studio yg original ada tulisan 2 AAA Batteries Airline Adapter One Year Limited Warranty .. yg tiruan cuma ada One Year Limited Warranty ..

4#

4.1 Pic Dr.Dre.. yg tiruan lebih gelap daripada yg original..
4.2 Antara perkataan beatsbydre.com & monstercable.com .. Kalau yg original guna simbol "|" ..kalau tiruan guna simbol "/" ..

5#
Aku tak perlu bagi penjelasan utk pic yg ni..Sbb dah terang-terang perbezaannya ..Hahah !

6#

Ni cover bateri..kalau yg original dia ada serial number dngan Dr.Dre signature .. Kalau tiruan dia takde apa-apa kat situ..

Setakat ni..tu je yg aku dapat .. Kalau nak yg full info tentang Cara-Cara Mengetahui Monster Beats By Dr.Dre Studio Korang Original Atau Tak pegi ke Sini atau Sini ..

Pic & Info Source Here And Here