Tutorial - Cara Download Mp3 Dari Youtube

Hello semua ! hari ni aku dok rumah jer.. Jadi, aku sekarang ni free.. Memandangkan aku free, aku nak buat satu tuto untuk korang yang nak download Mp3 dari youtube tanpa menggunakan software.. 100% without software ! Okeyh ! Sekarang kita mula..

1. Korang pilih apa-apa lagu yang korang nak download. Sebagai cth, aku pilih Far East Movement ft Ryan Tedder - Rocketeer. Korang copy url nye. Mesti copy tau !

2. Pastu, korang bukak website www.youtube-mp3.org .. Then, paste url yang korang copy tadi ke dalam kotak yang macam kat dalam gambar bawah ni..


3. Lepas korang paste url tadi.. Tekan butang "Convert Video". Dan akan kluar link download.. Kalau nak download, Klik perkataan "download" tuh. 


4. Tunggu...Tunggu... Tunggu ... Smpai download tu siap ..

Tu jer ? Yup ! tu jer step-step nye.. Simple kan ? Okey lh ! Bubye !

0 788 kekasih gelapku:

Post a Comment