Tutorial - Cara-Cara Remove Navbar


Selamat pagi semua ! Apa khabar ? Dah Sarapan ? Kalau belum pegi lah sarapan dulu. Hari ni aku nak share cara-cara remove navbar. Apa ? tak tau navbar tu apa ? Alah..yg kat atas blog korang tuu..Kalau masih tak tau, korang tengok gambar kat atas. Hahh.. dah tau kan? Wokey ! skrg kita mula.

1. Log In ke acc Blogger korang.

2. Dah smpai Dashboard.. Pegi ke Template-->Edit HTML..

3. Tick "Expand Widget Templates". Dan CTRL+F code kat bawah ni
/* Variable definitions
   ====================
4. Kalau dah jumpe copy code kat bawah ni. Then, paste kat atas code yg korang cari tadi.

#navbar-iframe {

display: none !important;

}

5. Korang Preview dulu. Kalau takda apa2 masalah, korang save lah.

6. Siap !

Bubye..!

0 788 kekasih gelapku:

Post a Comment