Azam Tahun Baru PutraKhairul

pic dari google.com
Hari ni aku buat azam aku untuk tahun 2012.. Semua brg-brg sekolah aku dah beli.. Wuh~ Bukan brg-brg sekolah je yg aku beli, brg-brg yg tak perlu pun aku beli..Hahah. Tahun depan aku masuk sekolah baru..dpt kawan-kawan baru..situasi sekolah pun baru.. Emm... Oleh sbb tu..aku nak berazam.. 

Okey lah ! Kat bawah ni list azam aku ..

AKU NAK..
1. Belajar graphic lebih mendalam.
2. Jadi pelajar cemerlang
3. Kurangkan duit keluar & lebihkan duit masuk
4. Beli personal laptop
5. Jadikan blog ni LEBIH AWESOME
6. Jadi seorang anak yg terbaik utk ibu aku
7. Jadi seorang kawan yg terbaik
8. Jadi seorang yg berani
9. Dapat bnyak follower kat blog
10. Tak Tau Lah .. Hahah ..

Aku rasa tu je lah.. Kalau ikut hati aku..bnyak lgi smpai tahun depan pun aku tak siap-siap lgi taip ni .. Hahah .. Aku dah berazam..skrg ni tinggal aku je lah yg kena usaha.. Ok lah..Bubye ! Selamat tahun baru !

Mangsa-Mangsa Terkena Virus Dalam FB

Hai ! Uhh.. Korang baca tajuk tu.. macam bnyak betul jer mangsa terkena virus dalam FB ni..Hahah ! Memang bnyak pun ! Dan untuk pengetahuan korang ni bukan virus HIV ke, Kurap ke, Gatal-gatal ke dll.. Ni adalah virus yg tidak diketahui asalnya..

Okeyh ! Ceritanya mula macam ni, time aku baca-baca news feed kat FB aku..aku tertengok pulak satu post A.K.A virus FB.. Aku tengok, dan aku tanya lah dengan orang yang post ni.. Dia jawab dia tak tahu langsung dengan post tu.. Nak tengok post tu ? Pic nye ada kat bawah..


Ahh~ korang dah tengok kan.. Apa ? Tak merbahaya ? korang nak tahu tak ? virus ni akan post status atas nama korang dan di-post ke setiap kawan korang kat FB dengan tanpa pengetahuan korang.. Dalam pic tu aku kasi tutup merah penuh tu, nama kawan korang.. Post ni orang lain bleh tengok, tapi korang takleh tengok..

Emm.. kat sini aku nak buat pengumuman.. Kepada semua kawan aku kat FB, kalau status macam ni ade kat Wall korang dan di-post atas nama aku.. Sebenarnya bukan aku yang post..Virus tu yang post.. Ok lah.. Aku harap entri aku kali ni dapat memberi sedikit manfaat kepada korang.. Bubye !

Lagu-Lagu Pilihan Aku Untuk Hari Ni

Hai ! Selamat Tengahari ! Apa kabar ? ok ? aku harap korang ok-ok je lah. Korang tengok tajuk entri kali ni. Tajuk macam segmen punye..tapi sebenarnya bukan..entri kali ni aku nak kongsi lah lagu apa yang aku suka dengar..

1st..




2nd..


3rd..


4th



Sebanarnye bnyak lagi lagu yang aku dengar..tapi ni je yang aku rase BEST.. Ok lah.. Chauw dulu ! Have A Nice Day ! Bubye !

Trick - Cari Satu Mende Dalam Bnyak Mende Kat Dalam Status FB

Salam semua ! Hari ni aku ada nampak status sorang kawan aku kat FB, pasal cari satu mende dalam bnyak-bnyak mende dalam status dia.. Tak paham ? Tengok Gambar kat bawah ni..


Hahh.. Cam tu.. Mesti korang selalu nampak status macam ni kan.. Hari ni aku nak share lah cara-cara cepat jumpe mende yg dia/kawan korang suruh cari dalam status dorang. Cara-cara dia ada kat bawah..




Jom Kita Start !

1. Korang copy mende yang dia suruh carik.. Then, highlight yang bnyak-bnyak tu..

2. CTRL+F .. Then, CTRL+V .. Dan korang jmpe mende yg dia suruh carik..

3. Dah siap !

Tu je yg korang perlu buat.. takyah lah guna otak sangat.. relax kan je otak korang tu, masih bnyak mende lagi korang nak kena pikirkan .. Sekian .. Bubye Semua !

Psttt- Korang tengok kat gamba tu.. 1st comment dah dia ajar ..

(BENAR) Kisah Antara Aku Dan Cleverbot

Salam semua ! Hahahaha(gelak besar gilerr) ! knpa aku gelak besar ? sebab aku baru je bermain-main dengan Cleverbot. Adehh~ Lucu giler cleverbot ni.. time kita rasa lucu tu tiba-tiba lah pulak rasa geram.. Adehh~ Sempat gak lah aku Snap semasa conversation belaku. Korang nak tengok ? Scroll ke bawah sikit.. Sikit jer ye..



Dia cakap aku pig !

Tiba-tiba dia cakap aku bodoh.



Tiba-tiba dia suruh suruh aku pegi melanc*p. Adehh~
aku suruh dia pegi makan .. dia balas dngan "Ko lah sial." Sedih.. Hahaha..



Cleverbot mengalah. Hahaha !

Tu je yang aku sempat snap.. Hahaha ! korang nak try ? Try lah ! Best ! Korang search je Cleverbot kat google .. Okei lah.. Aku nak out dulu.. Bubye !


Tutorial - Cara Download Mp3 Dari Youtube

Hello semua ! hari ni aku dok rumah jer.. Jadi, aku sekarang ni free.. Memandangkan aku free, aku nak buat satu tuto untuk korang yang nak download Mp3 dari youtube tanpa menggunakan software.. 100% without software ! Okeyh ! Sekarang kita mula..

1. Korang pilih apa-apa lagu yang korang nak download. Sebagai cth, aku pilih Far East Movement ft Ryan Tedder - Rocketeer. Korang copy url nye. Mesti copy tau !

2. Pastu, korang bukak website www.youtube-mp3.org .. Then, paste url yang korang copy tadi ke dalam kotak yang macam kat dalam gambar bawah ni..


3. Lepas korang paste url tadi.. Tekan butang "Convert Video". Dan akan kluar link download.. Kalau nak download, Klik perkataan "download" tuh. 


4. Tunggu...Tunggu... Tunggu ... Smpai download tu siap ..

Tu jer ? Yup ! tu jer step-step nye.. Simple kan ? Okey lh ! Bubye !

Contest Menangi Template Dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011)


Hai semua ! Hari ni aku join satu contest.. nama contest tu 
Contest Menangi Template Dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011).
Macam title entri ni lah juga.. Aku dah penuhi syarat-syarat yang Wan bagi..
Kalau korang nak join juga.. korang mestilah penuhi syarat-syarat yang diberi oleh Wan Hazel..
Apa syarat nyer ?

Syarat syarat

Mula mula korang hendaklah VOTE Wan kat sini..Pertandingan Photography "Tak nak merokok"..

http://www.facebook.com/TAK.NAK.MEROKOK (klik kanan open in new tab)

Klik like > Pertandingan fotografi>allow application>View entries>view more dan cari gambar dari Wan hazel dan VOTE.

Nak tahu dengan lebih lanjut cara VOTE leh lah klik kat entri Wan nie

http://wanhazel.blogspot.com/2011/11/vote-untuk-wan-dalam-pertandingan-tak.html
(klik kanan open in new tab)

Kalau Facebook korang tak leh masuk application tu..Korang leh cek kat HOME klik kat tepi home tu>Security>secure browsing> korang disabledkan k..

Terima kasih...


Selepas tu korang ambik banner kontes nie dan tampal pada entri korang dengan tajuk "contest menangi Template dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011)".Pastikan korang link kan ke contest nie..Kalau nak tagged kengkawan pun boleh.


Kemudian hantar link korang ke ruangan komen..
Bukan SPAM link k.seperti entri dalam entri dibawah..

http://wanhazel.blogspot.com/2011/11/blog-diremove-gara-gara-link-dalam.html


Dan selamat maju jaya..

 Tu lah syarat-syarat yang aku copy dari blog Wan Hazel..
Aku harap korang join lah contest ni..
Lagi ramai lagi best !
Sekian .. Bubye !

Tutorial - Cara-Cara Remove Navbar


Selamat pagi semua ! Apa khabar ? Dah Sarapan ? Kalau belum pegi lah sarapan dulu. Hari ni aku nak share cara-cara remove navbar. Apa ? tak tau navbar tu apa ? Alah..yg kat atas blog korang tuu..Kalau masih tak tau, korang tengok gambar kat atas. Hahh.. dah tau kan? Wokey ! skrg kita mula.

1. Log In ke acc Blogger korang.

2. Dah smpai Dashboard.. Pegi ke Template-->Edit HTML..

3. Tick "Expand Widget Templates". Dan CTRL+F code kat bawah ni
/* Variable definitions
   ====================
4. Kalau dah jumpe copy code kat bawah ni. Then, paste kat atas code yg korang cari tadi.

#navbar-iframe {

display: none !important;

}

5. Korang Preview dulu. Kalau takda apa2 masalah, korang save lah.

6. Siap !

Bubye..!