Dulu VS Kini

Salam ! apa khabar ? Aku sekarang ni pening pikir pasal blog ni punya shoutbox. Aku pening nak pilih tempat  letak aku punya shoutbox. Nak letak cara Float Side, Ajax atau Standard. Aku rasa nak letak cara Float Side. Kenapa ? Suka hati aku laa. Hehehe. Gurau je lah . Aku nak letak cara Float Side sebab aku rasa ianya lebih menarik.Okay ! Kembali kepada topik. Dalam Entri kali ni aku nak story2 kat korang perbezaan antara dulu dan kini.

1#

Dulu - Punya la susah nak cari tutorial blog Bahasa Melayu. Kalau search, mesti jumpa tutorial blog Bahasa Inggeris
Kini - Punya la banyak dan lebih memudahkan bagi orang2 yang tak seberapa nak pandai Bahasa Inggeris macam aku.

2#

Dulu - Susah nye nak cari kawan-kawan yang sama umur yang ada blog.
Kini - Banyak dah. Ada yang lebih pandai coding blog daripada aku.

3#

Dulu - Duit 2 ringgit punya la beso !
Kini - Duit 2 ringgit macam biasa jerr.

4#

Dulu - Komputer punya la beso ! cpu pun berat. laptop pun tebal.
Kini - Sekarang dah moden !ada iPad, Android dan laptop sekarang pun dah slim. Baru dari slimming centre kot. Hahaha !

5#

Dulu - Nak beli handphone sebijik pun mahal.
Kini - Bagus ! handphone harga RM70 pun ada.

6#

Dulu - Handphone punya la tebal. Kalau masuk poket seluar, macam nak koyak je poket.
Kini - Slim giler ! kadang-kadang aku rasa macam takde handphone je kat dalam poket seluar.

Huh ~ aku rasa tu je la yang aku boleh story2 kat korang untuk entri kali. Goodbye ! Assalamualaikum !

P/S - Jangan lupa follow blog aku. Hehehehe.

2 788 kekasih gelapku:

rebellion said...

haha, betul2, agak2 sama tak umur ko ngan aku...ekeke

PutraKhairul said...

@rebellion

aku rsa tak . sbb aku msih muda . hehehe .

Post a Comment