Adakah Handphone Anda ORIGINAL ???

Assalamualaikum semua! Anda sihat ? Aku harap korang sihat selalu. Hari ni aku nak share sesuatu yang confirm korang boleh buat.


ASila taip *#06#
Lepas tu keluar lah IMEI [ International Mobile Equipment Identity]
semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
contoh : 352772082706152

Untuk semak handphone korang tu Ori ke Tak ? Tengok IMEI kat bawah ni ..


02 or 20 : dari China = LOW QUALITY
08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY
01 or 10: dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH



Amacam ? Ori ke tak handphone korang tu ? Aku dah check. Aku punya 00.


P/S - Jangan lupa komen & follow blog aku. Hihihi.

Dulu VS Kini

Salam ! apa khabar ? Aku sekarang ni pening pikir pasal blog ni punya shoutbox. Aku pening nak pilih tempat  letak aku punya shoutbox. Nak letak cara Float Side, Ajax atau Standard. Aku rasa nak letak cara Float Side. Kenapa ? Suka hati aku laa. Hehehe. Gurau je lah . Aku nak letak cara Float Side sebab aku rasa ianya lebih menarik.Okay ! Kembali kepada topik. Dalam Entri kali ni aku nak story2 kat korang perbezaan antara dulu dan kini.

1#

Dulu - Punya la susah nak cari tutorial blog Bahasa Melayu. Kalau search, mesti jumpa tutorial blog Bahasa Inggeris
Kini - Punya la banyak dan lebih memudahkan bagi orang2 yang tak seberapa nak pandai Bahasa Inggeris macam aku.

2#

Dulu - Susah nye nak cari kawan-kawan yang sama umur yang ada blog.
Kini - Banyak dah. Ada yang lebih pandai coding blog daripada aku.

3#

Dulu - Duit 2 ringgit punya la beso !
Kini - Duit 2 ringgit macam biasa jerr.

4#

Dulu - Komputer punya la beso ! cpu pun berat. laptop pun tebal.
Kini - Sekarang dah moden !ada iPad, Android dan laptop sekarang pun dah slim. Baru dari slimming centre kot. Hahaha !

5#

Dulu - Nak beli handphone sebijik pun mahal.
Kini - Bagus ! handphone harga RM70 pun ada.

6#

Dulu - Handphone punya la tebal. Kalau masuk poket seluar, macam nak koyak je poket.
Kini - Slim giler ! kadang-kadang aku rasa macam takde handphone je kat dalam poket seluar.

Huh ~ aku rasa tu je la yang aku boleh story2 kat korang untuk entri kali. Goodbye ! Assalamualaikum !

P/S - Jangan lupa follow blog aku. Hehehehe.

Entri Pertama Selepas Cuti Panjang



Hai ! Lama nyerr aku tak update blog ni. Rindu sangat nak update blog ni, Blogger pun dah banyak berubah. 1st tadi buka Blogger, aku bingung nak tekan mana. Tapi lepas 2 minit, aku dah tahu nak tekan mana. Korang apa khabar ? Sihat ? Ke sakit ? aku harap korang sihat. Aku sebenarnya tak tau apa lagi nak ditulis, aku rasa tu je la untuk entri Entri Pertama Selepas Cuti Panjang ni. Bye !

P/S - pendek entri kali ni ? memang pendek sebab aku dah tak tau nak tulis apa...Hehehe...