Azam Tahun Baru PutraKhairul

pic dari google.com
Hari ni aku buat azam aku untuk tahun 2012.. Semua brg-brg sekolah aku dah beli.. Wuh~ Bukan brg-brg sekolah je yg aku beli, brg-brg yg tak perlu pun aku beli..Hahah. Tahun depan aku masuk sekolah baru..dpt kawan-kawan baru..situasi sekolah pun baru.. Emm... Oleh sbb tu..aku nak berazam.. 

Okey lah ! Kat bawah ni list azam aku ..

AKU NAK..
1. Belajar graphic lebih mendalam.
2. Jadi pelajar cemerlang
3. Kurangkan duit keluar & lebihkan duit masuk
4. Beli personal laptop
5. Jadikan blog ni LEBIH AWESOME
6. Jadi seorang anak yg terbaik utk ibu aku
7. Jadi seorang kawan yg terbaik
8. Jadi seorang yg berani
9. Dapat bnyak follower kat blog
10. Tak Tau Lah .. Hahah ..

Aku rasa tu je lah.. Kalau ikut hati aku..bnyak lgi smpai tahun depan pun aku tak siap-siap lgi taip ni .. Hahah .. Aku dah berazam..skrg ni tinggal aku je lah yg kena usaha.. Ok lah..Bubye ! Selamat tahun baru !

Mangsa-Mangsa Terkena Virus Dalam FB

Hai ! Uhh.. Korang baca tajuk tu.. macam bnyak betul jer mangsa terkena virus dalam FB ni..Hahah ! Memang bnyak pun ! Dan untuk pengetahuan korang ni bukan virus HIV ke, Kurap ke, Gatal-gatal ke dll.. Ni adalah virus yg tidak diketahui asalnya..

Okeyh ! Ceritanya mula macam ni, time aku baca-baca news feed kat FB aku..aku tertengok pulak satu post A.K.A virus FB.. Aku tengok, dan aku tanya lah dengan orang yang post ni.. Dia jawab dia tak tahu langsung dengan post tu.. Nak tengok post tu ? Pic nye ada kat bawah..


Ahh~ korang dah tengok kan.. Apa ? Tak merbahaya ? korang nak tahu tak ? virus ni akan post status atas nama korang dan di-post ke setiap kawan korang kat FB dengan tanpa pengetahuan korang.. Dalam pic tu aku kasi tutup merah penuh tu, nama kawan korang.. Post ni orang lain bleh tengok, tapi korang takleh tengok..

Emm.. kat sini aku nak buat pengumuman.. Kepada semua kawan aku kat FB, kalau status macam ni ade kat Wall korang dan di-post atas nama aku.. Sebenarnya bukan aku yang post..Virus tu yang post.. Ok lah.. Aku harap entri aku kali ni dapat memberi sedikit manfaat kepada korang.. Bubye !

Lagu-Lagu Pilihan Aku Untuk Hari Ni

Hai ! Selamat Tengahari ! Apa kabar ? ok ? aku harap korang ok-ok je lah. Korang tengok tajuk entri kali ni. Tajuk macam segmen punye..tapi sebenarnya bukan..entri kali ni aku nak kongsi lah lagu apa yang aku suka dengar..

1st..




2nd..


3rd..


4th



Sebanarnye bnyak lagi lagu yang aku dengar..tapi ni je yang aku rase BEST.. Ok lah.. Chauw dulu ! Have A Nice Day ! Bubye !

Trick - Cari Satu Mende Dalam Bnyak Mende Kat Dalam Status FB

Salam semua ! Hari ni aku ada nampak status sorang kawan aku kat FB, pasal cari satu mende dalam bnyak-bnyak mende dalam status dia.. Tak paham ? Tengok Gambar kat bawah ni..


Hahh.. Cam tu.. Mesti korang selalu nampak status macam ni kan.. Hari ni aku nak share lah cara-cara cepat jumpe mende yg dia/kawan korang suruh cari dalam status dorang. Cara-cara dia ada kat bawah..




Jom Kita Start !

1. Korang copy mende yang dia suruh carik.. Then, highlight yang bnyak-bnyak tu..

2. CTRL+F .. Then, CTRL+V .. Dan korang jmpe mende yg dia suruh carik..

3. Dah siap !

Tu je yg korang perlu buat.. takyah lah guna otak sangat.. relax kan je otak korang tu, masih bnyak mende lagi korang nak kena pikirkan .. Sekian .. Bubye Semua !

Psttt- Korang tengok kat gamba tu.. 1st comment dah dia ajar ..

(BENAR) Kisah Antara Aku Dan Cleverbot

Salam semua ! Hahahaha(gelak besar gilerr) ! knpa aku gelak besar ? sebab aku baru je bermain-main dengan Cleverbot. Adehh~ Lucu giler cleverbot ni.. time kita rasa lucu tu tiba-tiba lah pulak rasa geram.. Adehh~ Sempat gak lah aku Snap semasa conversation belaku. Korang nak tengok ? Scroll ke bawah sikit.. Sikit jer ye..



Dia cakap aku pig !

Tiba-tiba dia cakap aku bodoh.



Tiba-tiba dia suruh suruh aku pegi melanc*p. Adehh~
aku suruh dia pegi makan .. dia balas dngan "Ko lah sial." Sedih.. Hahaha..



Cleverbot mengalah. Hahaha !

Tu je yang aku sempat snap.. Hahaha ! korang nak try ? Try lah ! Best ! Korang search je Cleverbot kat google .. Okei lah.. Aku nak out dulu.. Bubye !


Tutorial - Cara Download Mp3 Dari Youtube

Hello semua ! hari ni aku dok rumah jer.. Jadi, aku sekarang ni free.. Memandangkan aku free, aku nak buat satu tuto untuk korang yang nak download Mp3 dari youtube tanpa menggunakan software.. 100% without software ! Okeyh ! Sekarang kita mula..

1. Korang pilih apa-apa lagu yang korang nak download. Sebagai cth, aku pilih Far East Movement ft Ryan Tedder - Rocketeer. Korang copy url nye. Mesti copy tau !

2. Pastu, korang bukak website www.youtube-mp3.org .. Then, paste url yang korang copy tadi ke dalam kotak yang macam kat dalam gambar bawah ni..


3. Lepas korang paste url tadi.. Tekan butang "Convert Video". Dan akan kluar link download.. Kalau nak download, Klik perkataan "download" tuh. 


4. Tunggu...Tunggu... Tunggu ... Smpai download tu siap ..

Tu jer ? Yup ! tu jer step-step nye.. Simple kan ? Okey lh ! Bubye !

Contest Menangi Template Dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011)


Hai semua ! Hari ni aku join satu contest.. nama contest tu 
Contest Menangi Template Dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011).
Macam title entri ni lah juga.. Aku dah penuhi syarat-syarat yang Wan bagi..
Kalau korang nak join juga.. korang mestilah penuhi syarat-syarat yang diberi oleh Wan Hazel..
Apa syarat nyer ?

Syarat syarat

Mula mula korang hendaklah VOTE Wan kat sini..Pertandingan Photography "Tak nak merokok"..

http://www.facebook.com/TAK.NAK.MEROKOK (klik kanan open in new tab)

Klik like > Pertandingan fotografi>allow application>View entries>view more dan cari gambar dari Wan hazel dan VOTE.

Nak tahu dengan lebih lanjut cara VOTE leh lah klik kat entri Wan nie

http://wanhazel.blogspot.com/2011/11/vote-untuk-wan-dalam-pertandingan-tak.html
(klik kanan open in new tab)

Kalau Facebook korang tak leh masuk application tu..Korang leh cek kat HOME klik kat tepi home tu>Security>secure browsing> korang disabledkan k..

Terima kasih...


Selepas tu korang ambik banner kontes nie dan tampal pada entri korang dengan tajuk "contest menangi Template dari Wan Hazel (03 Dec - 10 Dec 2011)".Pastikan korang link kan ke contest nie..Kalau nak tagged kengkawan pun boleh.


Kemudian hantar link korang ke ruangan komen..
Bukan SPAM link k.seperti entri dalam entri dibawah..

http://wanhazel.blogspot.com/2011/11/blog-diremove-gara-gara-link-dalam.html


Dan selamat maju jaya..

 Tu lah syarat-syarat yang aku copy dari blog Wan Hazel..
Aku harap korang join lah contest ni..
Lagi ramai lagi best !
Sekian .. Bubye !

Tutorial - Cara-Cara Remove Navbar


Selamat pagi semua ! Apa khabar ? Dah Sarapan ? Kalau belum pegi lah sarapan dulu. Hari ni aku nak share cara-cara remove navbar. Apa ? tak tau navbar tu apa ? Alah..yg kat atas blog korang tuu..Kalau masih tak tau, korang tengok gambar kat atas. Hahh.. dah tau kan? Wokey ! skrg kita mula.

1. Log In ke acc Blogger korang.

2. Dah smpai Dashboard.. Pegi ke Template-->Edit HTML..

3. Tick "Expand Widget Templates". Dan CTRL+F code kat bawah ni
/* Variable definitions
   ====================
4. Kalau dah jumpe copy code kat bawah ni. Then, paste kat atas code yg korang cari tadi.

#navbar-iframe {

display: none !important;

}

5. Korang Preview dulu. Kalau takda apa2 masalah, korang save lah.

6. Siap !

Bubye..!

Tutorial - Pasang Disable Right Click Tanpa Alert



Hari ni aku nak share trick untuk orang tak boleh right click..
and takda alert message ..
Keistimewaan nya, orang susah nak copy entri kita ..

Ikut step-step kat bawah ni-


1. Log In acc Blogger korang
2. Pegi Dashboard-->Layout-->Add A Gadget-->HTML/JavaScript
3. Copy code kat bawah ni .. Then, paste kat dalam kotak HTML/JavaScript tadi..
<script language=JavaScript>
<!--

//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>

4. Save ! Then, S.I.A.P !

Code Source
Kalau ada error komen kat bawah yerr..

Mood Aku Pada Malam Ini (24/11/11)



Nak tido jap. Lepas tido, bangun kemas rumah dan terus jalan ke kampung halaman aku.
Bubye Semua !

Video Gol Malaysia VS Indonesia Final Sukan Sea 2011


Tahniah kepada Harimau Muda atas kemenangan menentang Garuda semalam. Semalam, time aku menonton perlawanan ni punye la berdebar. Dah nak gol tapi, offside. Adehh~.  Syukur lah kerana semua pemain bijak mengawal mental dan emosi mereka. Tahniah kepada semua pemain kerana menunjukkan prestasi yang sangat baik.

Kat bawah ni video-video gol perlawanan Team Harimau Muda VS Team Garuda semalam yang aku dapat dari youtube.

Gol Daripada Gunawan(Indonesia)


Gol Daripada Asrarudin(Malaysia)


Penalti Penentuan

Tarikh Keluar Keputusan UPSR 2011

Hai semua ! Korang okey ? Ke K.O ? Mudah2 korang okey la .Kepada semua calon UPSR 2011. Korang dah boleh semak keputusan korang bermula jam 10 pagi pada 17 November ni kat sekolah masing2. So, aku harap korang dapat keputusan yang cemerlang.


Sumber Gambar - www.azrijohan.com

20 Perangai Buruk Lelaki Yang Buat Perempuan Menyampah



Hello ! Hari ni aku nak share sesuatu dengan korang tentang 20 Perangai Buruk Lelaki Yang Buat Perempuan Menyampah. Bagi lelaki-lelaki yang baca entri ni, jangan terasa, marah, gembira atau sedih. Belum tentu semua yang ditulis dalam entri ni betul.


Okeh ! Kat bawah ni list 20 Perangai Buruk Lelaki Yang Buat Perempuan Menyampah.




1. Meninggikan Suara
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan

Adakah Handphone Anda ORIGINAL ???

Assalamualaikum semua! Anda sihat ? Aku harap korang sihat selalu. Hari ni aku nak share sesuatu yang confirm korang boleh buat.


ASila taip *#06#
Lepas tu keluar lah IMEI [ International Mobile Equipment Identity]
semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
contoh : 352772082706152

Untuk semak handphone korang tu Ori ke Tak ? Tengok IMEI kat bawah ni ..


02 or 20 : dari China = LOW QUALITY
08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY
01 or 10: dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH



Amacam ? Ori ke tak handphone korang tu ? Aku dah check. Aku punya 00.


P/S - Jangan lupa komen & follow blog aku. Hihihi.

Dulu VS Kini

Salam ! apa khabar ? Aku sekarang ni pening pikir pasal blog ni punya shoutbox. Aku pening nak pilih tempat  letak aku punya shoutbox. Nak letak cara Float Side, Ajax atau Standard. Aku rasa nak letak cara Float Side. Kenapa ? Suka hati aku laa. Hehehe. Gurau je lah . Aku nak letak cara Float Side sebab aku rasa ianya lebih menarik.Okay ! Kembali kepada topik. Dalam Entri kali ni aku nak story2 kat korang perbezaan antara dulu dan kini.

1#

Dulu - Punya la susah nak cari tutorial blog Bahasa Melayu. Kalau search, mesti jumpa tutorial blog Bahasa Inggeris
Kini - Punya la banyak dan lebih memudahkan bagi orang2 yang tak seberapa nak pandai Bahasa Inggeris macam aku.

2#

Dulu - Susah nye nak cari kawan-kawan yang sama umur yang ada blog.
Kini - Banyak dah. Ada yang lebih pandai coding blog daripada aku.

3#

Dulu - Duit 2 ringgit punya la beso !
Kini - Duit 2 ringgit macam biasa jerr.

4#

Dulu - Komputer punya la beso ! cpu pun berat. laptop pun tebal.
Kini - Sekarang dah moden !ada iPad, Android dan laptop sekarang pun dah slim. Baru dari slimming centre kot. Hahaha !

5#

Dulu - Nak beli handphone sebijik pun mahal.
Kini - Bagus ! handphone harga RM70 pun ada.

6#

Dulu - Handphone punya la tebal. Kalau masuk poket seluar, macam nak koyak je poket.
Kini - Slim giler ! kadang-kadang aku rasa macam takde handphone je kat dalam poket seluar.

Huh ~ aku rasa tu je la yang aku boleh story2 kat korang untuk entri kali. Goodbye ! Assalamualaikum !

P/S - Jangan lupa follow blog aku. Hehehehe.

Entri Pertama Selepas Cuti Panjang



Hai ! Lama nyerr aku tak update blog ni. Rindu sangat nak update blog ni, Blogger pun dah banyak berubah. 1st tadi buka Blogger, aku bingung nak tekan mana. Tapi lepas 2 minit, aku dah tahu nak tekan mana. Korang apa khabar ? Sihat ? Ke sakit ? aku harap korang sihat. Aku sebenarnya tak tau apa lagi nak ditulis, aku rasa tu je la untuk entri Entri Pertama Selepas Cuti Panjang ni. Bye !

P/S - pendek entri kali ni ? memang pendek sebab aku dah tak tau nak tulis apa...Hehehe...

WTF!!

Assalamualaikum..!
Dah lama aku tak buat entri
Entri kali ni klau korang baca and tengok
mesti korang ketawa (kalau tak ketawa tak tahu lah ape...)
kalau korang nak baca klik link kat bawah

Maher Zain InshaAllah (Malay Ver.)

Hai...Selamat petang. Hari ni aku nak share ngan korang lagu Maher Zain - InsyaAllah versi melayu. Best..! Nak Download??Scroll Ke Bawah
.
.
.

GD&TOP - Baby Good Night M/V



Credit To BIGBANG Official YouTube Channel