Menjadualkan Post - Tutorial

Assalamualaikum...Salam 1Malaysia...

Hai.Kali ni aku nak kongsikan cara-cara menjadualkan post atau pun tentukan bila post tu dipublishkan secara auto. Online ke tak online ke, blog tetap akan ter-update. Kalau korang sibuk sampai tak boleh online ataupun takda connection internet, blog tu akan terus ter-update.

1. Pergi ke Dashboard > Setting > Formatting
2. Set Time Zone tu, kepada *(GMT+08.00) Kuala Lumpur*. Ok. Kalau tak paham lagi, tengok gambar di bawah.

Ok... Dah setting time... Tapi belum siap lagi.

3. Kalau kita nak tulis sesuatu posting tu, ada kan di bawah tempat tulis post *Post Options*, klik post options tu.

4. Tukar je *Set date and time* tu kepada masa yg anda mahu publish kan post anda.
5. Lepas tu, klik butang publish post tu.
6. Siap! hehehe...
Sekarang dah tak payah risau kalau tak update blog.

Selamat mencuba..