Azam Tahun Baru


Assalamualaikum...
Malam ni aku nak berazam untuk tahun 2011. Tahun 2010 ni sunggguh banyak memori indah tercipta cth nya, blog aku ada follower, aku dah pandai modified template dan banyak lgi. Tinggal berapa jam saja kita akan masuk ke tahun 2011.

Giveaway Domain dari Sumijelly & Sekilass


Contest ni diadakan oleh Sumijelly dan Sekilass. Giveaway ini berupa domain yg berharga RM 31.90 yg diorder khas dari NET KL. Untuk Keterangan lanjut sila Klik Sini, sini atau pun sini.


Kenapa Saya Ingin Domain Itu?

Menjadualkan Post - Tutorial

Assalamualaikum...Salam 1Malaysia...

Hai.Kali ni aku nak kongsikan cara-cara menjadualkan post atau pun tentukan bila post tu dipublishkan secara auto. Online ke tak online ke, blog tetap akan ter-update. Kalau korang sibuk sampai tak boleh online ataupun takda connection internet, blog tu akan terus ter-update.

1. Pergi ke Dashboard > Setting > Formatting
2. Set Time Zone tu, kepada *(GMT+08.00) Kuala Lumpur*. Ok. Kalau tak paham lagi, tengok gambar di bawah.

Ok... Dah setting time... Tapi belum siap lagi.

3. Kalau kita nak tulis sesuatu posting tu, ada kan di bawah tempat tulis post *Post Options*, klik post options tu.

4. Tukar je *Set date and time* tu kepada masa yg anda mahu publish kan post anda.
5. Lepas tu, klik butang publish post tu.
6. Siap! hehehe...
Sekarang dah tak payah risau kalau tak update blog.

Selamat mencuba..