RockMelt - Your Browser. Re-Imagined.


Entri kali ni aku buat khas buat Rockmelt. Rockmelt ni ialah seperti social browser, ianya baru je d release, bila-bila masa jak boleh guna asalkan ada connection internet. Aku dapat tau pasal Rockmelt ni dari FB Oh!Media. Untuk orang yg selalu guna browser untuk fungsi sosial, bagus gunakan browser Rockmelt ni.

Aku dah usha kat google pasal Rockmelt, dan aku dah mula suka dengan Rockmelt. Kalau ada masalah tentang cara-cara setting browser rockmelt boleh lah cari di youtube, google or any search engine. Ni dia vid Introduction kalau tak silap lah, kalau silap tolong betulkan.

Nama-Nama Jepun Yang Hebat

Hahahah! Pandai larh mamat nie buat lawak nama-nama Jepun. First time aku baca dan nampak gambar nie, ketawa tak henti!! Aku ketawa sngat sbb yang no.15 dan no.14.

Sumber Gambar - AmazingNara

Keunikan Blog Aku Part 1

Hai! Hari ni aku nak tunjukkan salah satu keunikan blog aku. Iya semua blog mepunyai keunikan tersendiri. Tapi, tak pernah lagi aku nampak satu blog yang shotbox facebook.,iya memang ada,dorang punya terletak di sidebar, tapi aku punya tersembunyi di sebelah kanan. Cuba klik butang hijau yang tertulis shoutbox, ianya akan keluar seperti gambar di bawah

Unik kan? Ada orang yang menyediakan servis untuk buat shotbox sebegini rupa tapi, berbayar. Aku ni tak suka membazir, mengeluarkan duit hanya untuk satu widget. Aku ni kan suka meneroka , jadi sekarang aku dah tahu macam mana diorang buat. Pertama kali aku buat mengambil masa ½ jam sahaja. Senang kan? Senang jak.. Dengan ini aku ingin menutup entri kali ini dengan assalamualaikum.
Perhatian!!
       Blog aku dah menukar domainnya dari sayakhai.blogspot.com kepada www.mrkhai.co.cc. 

Tutorial - MinusOne Kan Lagu..

Assalamualaikum… selamat petang. Bosan-bosan di petang ni tiba-tiba tepikir pulak nak buat entri baru dan aku telah memilih nak buat entri pasal Audacity. Audacity ni macam mini studio lah jugak sebab, software ni boleh edit muzik, record muzik dan banyak lagi.


Aku dah try, memang best. Sebab aku dapat edit banyak lagu. Bukan susah pun senang je, banyak orang kata susah. Oleh dengan itu aku dah buat tutorial tapi, bukan secara vid. Sebab aku tak ada masa nak upload vid, kerana connection internet yang tak bagus.


Ni dia tutorial tu.